Home Hota telescopica
Hota telescopica
Hota telescopica PDF Imprimare Email
Hota telescopica
Scris de andreibitculescu   
Miercuri, 23 Martie 2011 13:55
In ultimul timp majoritatea locuitorilor detin si folosesc o hota telescopica datorita excesului de gaz emis de aragaz. Hota telescopica nu este folosita doar pentru a absorbi emisia de gaze, hota telescopica este folosita si pentru eliminarea aburului sau a diferitelor mirosuri din bucatarie. Bineinteles exista hote telescopice de o marime mai mare concepute special pentru absortia gazului in cantitati mai mari emis de semineu.

Semineele pot fi de doua tipuri:
1) semineul clasic, care este alimentat cu lemne sau carbuni;
2) seminee electrice, care functioneaza in acelasi mod precum cuptorul, doar ca emisia si consumul de gaz este mult mai mare.
Hotele telescopice sunt esentiale pentru absortia excesului de gaz si pentru aerisirea camerei. In cazul semineelor care functioneaza cu lemne sau carbuni hotele telescopice sunt mai mult decat intrebuintate, dar nu pentru emisa de gaz deoarece nu exista, ci pentru absorbirea fumului si mirosului emanat de acestea.

Gaura pentru o hota telescopica trebuie efectuata de un specialis in domeniu, deoarece pot aparea rezultate nedorite daca incercam sa executam singuri gaura pentru o hota telescopica. Principalul motiv pentru care alegem sa cumparam o hota telescopica este acela de a pastra aerul din incapere si din casa permanent curat. Aerul fiind curat, lipsa bolilor este sigura (cel putin bolile transmise pe calea aerului). O hota telescopica potrivita, functioneaza la capacitate maxima daca este aceea care aeriseste camera de 12 ori intr-o ora, adica la fiecare 5 minute. Daca functionarea hotei telescopice este astfel atunci calitatea aerului este certa.

Recomandarile cu privire la functionarea hotei telescopice sunt:
1) Pentru o functionare buna si o absortie eficienta distanta dintre aragaz si hota telescopica trebuie sa fie de aproximativ 65cm
2) Inaintea inceperii activitatii la aragaz sau cuptor se recomanda pornirea hotei telescopice cu aproximativ 10-15 min inainte deoarece odata ce aburul isi va face simtita prezenta se va intersecta cu aerul rece produs de hota telescopica producandu-se un curent de aer cald, placut.
3) Pentru a ne asigura de eficienta hotei telescopice aceasta trebuie sa aibe aceleasi dimensiuni cu aragazul sau semineul (dupa caz).
 


Sondaje

Ai hota?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com